Başkent'in ilk planetaryum kulesi Mamak`ta yükseliyor

Mamak Belediyesi tarafından yaptırılan Başkent'in yıldız projelerden biri olan planetaryum kulenin yapımı hızla devam ediyor.

20.08.2014 10:29:31 0
Başkent

Mamak Belediyesi tarafından yaptırılan Başkent’in yıldız projelerden biri olan planetaryum kulenin yapımı hızla devam ediyor. Yapımı yüzde seksen oranında tamamlanan kule gezegenleri ve yıldızları yakından tanımak isteyen uzay meraklılarının uğrak mekanı olacak. Misket Mahallesi içerisinde yapımı devam eden proje 40 bin metrekarelik bir rekreasyon alanında uygulanıyor. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül: “Başkent’in en büyük ilçelerinden biri olan Mamak hem gelişiyor hem de Türkiye’de ve Başkent’te ilk olan yıldız projelerle bu değişimini en güçlü şekilde sürdürüyor. Benzer örnekleri yurt dışında bulunan ve uzay meraklılarının büyük bir merakla beklediği Planetaryum Kule’yi yediden yetmişe herkesin hizmetine sunacağız” dedi.

 Mamak’tan uzaya yolculuk başlayacak

Simülasyonlarla gerçeğe yakın uzay yolculuğu

Mamak Belediyesi Planetaryum Kule içerisinde hazırlayacağı simülasyonlarla ziyaretçilerini gerçeğe yakın bir uzay yolculuğuna çıkaracak. Ayrıca kule içerisine yerleştirilecek panoramik asansörlerle birlikte kuleye çıkan ziyaretçiler eşsiz bir seyir deneyimi yaşayacak. Proje içerisinde yer alan ay yıldız figürü de rekreasyon alanı içerisindeki yerini aldı. Kulenin dikildiği tepe üzerine ise yatay arazi asansörleri ile daha kolay ulaşım sağlanacak. Hem sembolik hem de işlevsel bir kule olan Planetaryum Kule Mamak’ın değişen yüzünün de sembollerinden birisi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04